Image

Heeft u een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen maar stel hem gerust.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recensies

Een 10 met een griffel voor het begeleiden en vooral het meedenken over de persoonlijke uitvoering van de uitvaart van onze moeder. Zeker in deze tijd van maatregelen ivm. Corona. Zowel Thea, als haar man zijn enorm bevlogen, om dit op een zeer persoonlijke manier uit te voeren. Ook dankzij de livestream konden mensen direct meekijken met de dienst. Daarom gaf de kleinzoon, die in Madrid vastzat aan, dat het leek, alsof ze er zelf bij waren. Groot compliment dus van de familie Verschoor.

Familie Verschoor

Namens mijn moeder, broer en zusje wil ik jullie allebei heel erg bedanken voor jullie steun en toewijding na het overlijden van man/vader. Vanaf het moment van verzorgen thuis tot na afloop van de begrafenis waren jullie onze rots in de branding. Wij zien terug op een prachtig afscheid, ondanks de Corona maatregelen. Het respect waarop jullie met de overledene en familie omgaan is een gave en zo gemeend.

Lieve groet,

Annemieke de Wit

Een moeder missen geeft verdriet ook al heeft ze een respectabele leeftijd bereikt. Maar een moeder te moeten missen en begraven in deze Coronatijd maakt het verdriet complexer en aangrijpender. De dagen voorafgaande aan het overlijden van mijn moeder werden we geconfronteerd met alle protocollen, voorschriften en regels van het verpleeghuis. Je realiseert je op dat moment pas echt wat deze crisis inhoudelijk teweegbrengt. Na het overlijden van mijn moeder kregen we te maken met alle voorschriften en protocollen van de uitvaartzorg die nageleefd dienden te worden. Niet bij de laatste verzorging aanwezig kunnen zijn, niet naar het rouwcentrum van de kerk, waar mijn moeder als meelevend gemeentelid bij aangesloten was. Zo kwamen we onverwacht in Afscheidshuys Valckenhorst terecht. Daar kregen we te horen: Geen condoleance vooraf, geen samenzijn na de begrafenis, geen hand, geen kus, geen omarming. Maar wat waren we dankbaar dat we samen met Thea de Jong van Orchis uitvaartzorg de begrafenis konden doornemen en bespreken. In korte tijd werd in alle rust aan onze wensen voldaan. Ook voor de uitvaartbranche is het zeker geen makkelijke tijd, maar ondanks dat konden wij mijn moeder op een zeer waardige wijze begraven. Dit was mede mogelijk door de warme, respectvolle benadering van Thea de Jong en haar team, waarvoor, nogmaals onze, oprecht gemeende dank en waardering.
Namens de familie,

Adri Boogaard-Both

Een half jaar geleden, zo kort nog en toch ook al weer zo lang. Op zondag 3 november 2019 schakelden wij de hulp van Orchis uitvaartzorg in, na het plotseling overlijden van onze zoon Rick.

Voor ons de eerste keer dat we een uitvaartonderneming nodig hadden, dus geen idee wat er allemaal op ons af zou komen. Al vrij snel stond Orchis uitvaartzorg bij ons op de stoep, om ons bij te staan en met ons alles te regelen wat nodig was. En dat was veel, heel veel. De warmte die Orchis uitstraalde was voor ons heel rustgevend en zorgde ervoor dat wij beslissingen konden nemen. Zij zorgde rustig voor structuur op deze eerste, hectische dag. We maakten vervolgens ook kennis met Thea, Jan Joost. Zij zorgden ervoor met elkaar voor dat Rick die middag thuis kon komen.

De dagen erna hebben zij ons begeleid met alles, op de achtergrond, maar toch ook zo aanwezig op het moment dat we hen nodig hadden. Wij waren open naar hen, in wat we wilden en wat niet en zij dachten continue mee en zeker ook vooruit, wat mogelijk was en brachten nieuwe ideeën mee. Intensief, positief, denkend in mogelijkheden, zeer warm en betrokken.

Zij maakten het mogelijk dat we op zaterdag 9 november in Oosterhout een mooie, intieme afscheidsdienst voor Rick hebben kunnen houden. Aansluitend een lunch in De Parel in Hardinxveld, en daarna een condoleance-middag in Kampanje. Hier heeft een zeer groot aantal belangstellenden ons kunnen ontmoeten en is er al veel over Rick gepraat.

Deze eerste week is de start geweest van een zware tijd vol rouw en verdriet. En deze week is zeer belangrijk en fijn geweest door de rol die Orchis uitvaartzorg hierin heeft gespeeld. Wij kijken dan ook nog altijd met heel veel dankbaarheid terug aan de steun die we van het hele "Orchis-team" hebben gekregen.

Femke, Bas en Anouk Versteeg

Orchis uitvaartzorg heeft de uitvaart van onze tweeling erg zorgvuldig en liefdevol verzorgt. In een moeilijke tijd hebben we toch de juiste keuzes en beslissingen kunnen nemen.

Familie Van den Born

Betrokken, professioneel. empathisch, zorgvuldig, luisterend en ook duidelijk over de praktische/zakelijke kant van de uitvaart. Orchis uitvaartzorg is in staat om op individuele wensen in te spelen en te adviseren. Het is mooi om te ervaren hoe ze je meenemen in het traject van de uitvaart van een dierbare, zeker als je dit als gezin voor de eerste keer meemaakt. Kortom in moeilijke/verdrietige tijden een uitstekende keuze.

Erik van Noordenne

Allen maar lof aan Thea en haar man! Zoveel liefde voor hun werk en dat merk je in alles. Denken heel veel mee! Niets is hun teveel! Wij hebben ons in alles gesteund gevoeld na het overlijden van onze moeder op 5 januari! Dit geeft veel steun en kracht in je verdriet!

Jolanda Oosterling

“Bij Orchis gaat het volledig om de beleving en de wens van de klant. En dit wordt mogelijk gemaakt door Thea, haar man Jan Joost en hun team. Thea is een baken van rust en empathie. Er is haar niets teveel. Ze staat voortdurend tot je beschikking om je vragen te beantwoorden. En je hebt steeds het gevoel dat ze er alleen is voor jou, terwijl ze ondertussen ook nog andere plechtigheden verzorgt. Ze denkt mee met de invulling van de plechtigheid maar laat het uiteindelijke helemaal aan je eigen wensen over. Ondanks het verdrietige heengaan van mijn vader, hadden wij allemaal een heel voldaan en goed gevoel aan het einde van de dienst. Wat een mooie mensen werken hier. Ik had mijn vader aan niemand anders over willen laten voor zijn laatste 'tijd' op aarde. Dank jullie wel.”

Armanda van Putten

Mede dankzij de goede begeleiding van Orchis uitvaartzorg , kunnen wij zeggen dat we de uitvaart van ons zoontje hebben kunnen doen zoals wij het wilden en voor ogen hadden. Op het moment dat wensen moeilijk te realiseren zijn denkt Orchis uitvaartzorg mee aan een goede passende oplossing om dit mogelijk te maken. We kijken met een warm gevoel terug op het contact wat we met Orchis uitvaartzorg hadden, ondanks de verdrietige reden ervan. Herinneringen blijven voort bestaan, waar ook Orchis uitvaartzorg een onderdeel van is. Het is fijn om dan te kunnen zeggen: Het was goed zo.

Kees en Ronella Bakker

Orchis uitvaartzorg heeft in 2020 vrij kort achter elkaar het afscheid verzorgd voor zowel onze moeder als onze vader. In moeilijke en verdrietige tijden heb je een rots in de branding nodig en dat zijn Thea en Jan-Joost van Orchis uitvaartzorg. Al onze wensen hebben zij tot in de kleinste details perfect uitgevoerd. Dankzij hun professionele installatie voor de livestream kon iedereen tot ver in het buitenland de dienst volgen. Bovendien hebben ze ons ook na het afscheid goede adviezen gegeven met betrekking tot het ontwerp van de grafsteen. Daar zijn wij nog steeds heel blij mee. Alle lof voor Orchis uitvaartzorg!

Lieve groeten, Petra van Dongen

Een super warm bedrijf met mensen met het hart op de juiste plaats. Aan iedereen wordt gedacht, jong en oud. Ze denken met je mee!

Jolanda de Gelder

Het blijft een trieste gebeurtenis, maar mede door de goede zorg en behulpzaamheid van Thea is het voor mij toch een stukje makkelijker geworden. Het was een zeer mooie maar zeker ook een persoonlijke uitvaart, zo had mijn vader het gewild!!! Nogmaals dank voor alles en de hartelijke groeten.

Jan Verheul

De benadering van Thea van Orchis uitvaartzorg was heel persoonlijk en meteen heel vertrouwt, door haar begeleiding voelde wij ons gesterkt dat hebben mijn kinderen en kleinkinderen ook zo ervaren. We zijn blij dat onze keuze op haar is gevallen.

M.J. Franken Beukhof

Wensenboekje

Vraag het wensboekje aan!

Elke uitvaart is anders. Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten is het goed om tijdig alles over uw uitvaart, financiën en uitvaartverzekeringen op papier te zetten. Laat uw speciale wensen daarom vastleggen in een wensenboekje.

EU kunt het wensenboekje hier downloaden en uitprinten. U kunt het wensenboekje ook telefonisch of via de mail aanvragen. Dan sturen wij het boekje via de post naar u toe.

Download wensenboekje >
Image