Image

Heeft u een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen maar stel hem gerust.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een overlijden

1. Vaststellen overlijden door arts
Bij overlijden thuis is het belangrijk dat er een arts komt om het overlijden vast te stellen. De arts vult in principe direct de overlijdenspapieren in. Deze papieren worden na een overlijden thuis bij u achter gelaten. Wanneer iemand elders komt te overlijden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of zorginstelling, dan worden deze papieren bij de overledene bewaard.

2. Contact opnemen met Orchis Uitvaartzorg
U neemt contact op met Orchis Uitvaartverzorg via telefoonnummer 0184 - 70 12 00. U kunt het volgende van te voren klaarleggen:

  • trouwboekje of paspoort
  • eventueel op schrift gestelde uitvaartwensen van de overledene
  • kleding voor de overledene
  • eventueel de verzekeringspolissen

3. Eerste zorg overledene
Het is belangrijk te weten waar de overledene precies gestorven is en waar hij of zij opgebaard mag worden. Nabestaanden kunnen kiezen voor een opbaring in Afscheidshuys Valckenhorst of een opbaring thuis. Daarnaast wil Orchis Uitvaartzorg graag weten wie de overledene gaat verzorgen. Sommige nabestaanden stellen het op prijs om de overledene zelf te verzorgen.

4. Opbaring in Afscheidshuys Valckenhorst
Het kan voor de nabestaanden een troostend idee zijn dat de overledene wordt opgebaard in een 24-uurskamer van Afscheidshuys Valckenhorst. De naaste familie kan zo in alle rust en in de vertrouwde omgeving afscheid nemen. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die de 24-uurs kamer u biedt. Zoals gebruik maken van de TV en de WIFI, ook staat er een koffiemachine en is de minibar gevuld met frisdrank waar u kosteloos gebruik van kunt maken.