Menu
Altijd bereikbaar: 0184 - 70 12 00 06 - 10 37 51 10

Heeft u een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen maar stel hem gerust.

Een overlijden

1. Vaststellen overlijden door arts
Bij overlijden thuis is het belangrijk dat er een arts komt om het overlijden vast te stellen. De arts vult in principe direct de overlijdenspapieren in. Deze papieren worden na een overlijden thuis bij u achter gelaten. Wanneer iemand elders komt te overlijden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of zorginstelling, dan worden deze papieren bij de overledene bewaard.

2. Contact opnemen met Orchis Uitvaartzorg
U neemt contact op met Orchis Uitvaartverzorg via telefoonnummer 0184 - 70 12 00. U kunt het volgende van te voren klaarleggen:

  • trouwboekje of paspoort
  • eventueel op schrift gestelde uitvaartwensen van de overledene
  • kleding voor de overledene
  • eventueel de verzekeringspolissen

3. Eerste zorg overledene

Het is belangrijk te weten waar de overledene precies gestorven is en waar hij of zij opgebaard mag worden. Nabestaanden kunnen kiezen voor een opbaring thuis, in een zalencentrum of rouwcentrum. Daarnaast wil Orchis Uitvaartzorg graag weten wie de overledene gaat verzorgen. Sommige nabestaanden stellen het op prijs om de overledene zelf te verzorgen.

Thuis opbaren
Zoals vroeger gebruikelijk was, bestaat de mogelijkheid om de overledene thuis op te baren. Er wordt een kistkoeling of bedkoeling geplaatst om het lichaam op de juiste temperatuur te houden. Ook het inrichten van een complete rouwkamer met schermen behoort tot de mogelijkheid.

Afscheid in een vertrouwde omgeving
Het kan voor de nabestaanden een troostend idee zijn dat de overledene weer thuis komt of blijft en vanuit huis wordt uitgedragen. De naaste familie kan zo in alle rust en in de vertrouwde omgeving afscheid nemen. Vooral voor kinderen is het prettig om een overledene in een vertrouwde omgeving te zien en er in alle rust over te kunnen praten, en langzaam afscheid nemen.

161678-l-06-11-2017-l-interieur-impressies-5
161678-l-06-11-2017-l-interieur-impressies-4
161678-l-04-07-2017-l-exterieur-impressies-4
Orchis_Thea (7)

Thea's blog

Daar zat ik dan, 30 september 2016. Zo trots als een pauw, op de vensterbank van een oud schoolgebouw. Mijn hoofd vol mooie plannen. Een prachtig rouwcentrum met twee 24-uurs kamers waar families dag en nacht terecht kunnen om in een huiselijke sfeer afscheid te nemen van hun dierbare. Met een grote...

Lees meer
Sluiten