Image

Heeft u een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen maar stel hem gerust.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De uitvaart

1. Bespreking uitvaart
Tijdens het eerste telefonisch contact wordt een afspraak gemaakt om de naderende uitvaart te bespreken. Dit gesprek vindt gewoonlijk op de dag van het overlijden plaats. Tijdens dit gesprek komt van alles aan bod. Wordt het een begrafenis of een crematie? Wordt de plechtigheid bijvoorbeeld voorafgegaan door een dienst in de kerk? Op welke dag vindt er eventueel een condeolance plaats, etc. Orchis Uitvaartzorg bezit onder andere een uitgebreide kaarten- en kistencollectie en een bloemstukkenboek om zo uw keuzes beter te kunnen maken. Dit gesprek duurt gemiddeld genomen twee uur. Na de bespreking is er uiteraard ruimte om in de komende dagen zaken bij te stellen.

2. Begroting
Om ervoor te zorgen dat nabestaanden niet voor een verrassing komen te staan wordt aan de hand van de bespreking een begroting gemaakt van de kosten van de uitvaart. Alle afzonderlijke handelingen worden hierin in kaart gebracht. Deze begroting ontvangt men in de dagen voor de uitvaart.

3. De uitvaart
Na de vele voorbereidingen breekt de dag van de uitvaart aan. Hier heeft u samen met uw naasten naar toegeleefd. Samen hebben we beslissingen genomen om een afscheid te verzorgen volgens uw persoonlijke wensen.

Op deze dag zal Orchis Uitvaartzorg u bijstaan en begeleiden. Wij zorgen ervoor dat de uitvaartplechtigheid goed en volgens afspraak verloopt. Met respect, stijlvol en waardig.

4. Na de uitvaart
Wij hopen dat u uiteindelijk terug kunt kijken op een waardig afscheid van uw dierbare. Ook na deze enerverende dagen staat Orchis Uitvaartzorg voor u klaar om u te adviseren bij de afwikkeling van enkele zaken.

Na het afscheid is het regelen nog niet afgerond. Ongeveer twee weken na de uitvaartplechtigheid kunt u bedankkaarten versturen of een dankbetuigingadvertentie plaatsen.