Menu
Altijd bereikbaar: 0184 - 70 12 00 06 - 10 37 51 10

Heeft u een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen maar stel hem gerust.

Thea's Blog

Met respect voor ieders wensen. 5 februari 2020

Het mooie van mijn vak vind ik, dat ik met allerlei verschillende mensen, opvattingen, geloven, achtergronden en meningen te maken heb. Wat houd ik daarvan en wat heb ik daardoor al een hoop geleerd van de ontmoetingen met mensen, van hun levensverhalen, ervaringen en wijsheden.

Er zijn mensen die geloven, er zijn mensen die overtuigt atheïst zijn en alles wat daar tussen zit.

Ook aan mij wordt gevraagd waar ik in geloof, wat mijn levensvisie is en wat mijn opvattingen zijn, omdat dat vragen zijn die nu eenmaal vaak leven na een overlijden van een dierbare.

Ik ben christelijk. Er zijn wel eens mensen die aan mij vragen; hoe kun jij dan bepaalde uitvaarten doen en dat overeenkomen met jouw geloof en geweten? Ik wil graag uitleggen hoe ik daar persoonlijk in sta.

Ik ben gelovig en ik geloof in de God van de bijbel. Maar zou ik daarom alleen mensen willen helpen die hetzelfde gedachtegoed/geloof aanhangen? Juist niet! Juist door mijn geloof wil ik niet be- of veroordelen. Ik wil hulpverlener zijn en als hulpverlener wil ik er voor iedereen zijn.

De grondpijlers van een hulpverlener zijn mijns inziens:

1. Oprechte aandacht geven aan de nabestaanden.

2. Als hulpverlener moet je jezelf in kunnen leven zodat nabestaanden zich verstaan en begrepen voelen.

3. Als hulpverlener zet je je eigen oordeel opzij en treedt je de nabestaanden met respect (respect is eigen oordeel buiten spel zetten) tegemoet, zodat deze zich geaccepteerd voelen.

Dit accepteren, of niet be- of veroordelen, wil niet zeggen dat je als hulpverlener alles goed vindt of het in alles met de nabestaanden eens hoeft te zijn. Het gaat er om dat je de nabestaanden het recht geeft te zijn zoals zij zijn, terwijl je als hulpverlener ook het recht behoudt jezelf te zijn en te blijven.

Dit vak is mijn passie, maar het is vooral de diversiteit aan mensen die ik onderweg ontmoet, wat mijn vak zo ongelofelijk mooi en boeiend maakt. Ik respecteer een ieders opvattingen, ideeën, geloof. Ik respecteer een ieders laatste wens. Ieder mens is uniek en verdient een waardig afscheid. En dat laatste afscheid zal ik met liefde en respect regelen en uitvoeren…

Delen via
ADCF1CC7-325B-41F5-8D34-5437B5356A69

Over Thea de Jong

Ik zoek samen met u naar de mogelijkheden om een eigen invulling aan de uitvaart te geven. Zoals helpen bij de laatste verzorging, de rouwbrief, het dragen van de kist, het meedenken over de invulling van de afscheidsdienst. Dit alles op de een zodanige manier dat u de overledene daarin herkent. U bent tenslotte de beste getuige van het leven van de overledene.

Wensenboekje

Vraag het wensboekje aan!

Elke uitvaart is anders. Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten is het goed om tijdig alles over uw uitvaart, financiën en uitvaartverzekeringen op papier te zetten. Laat uw speciale wensen daarom vastleggen in een wensenboekje.

EU kunt het wensenboekje hier downloaden en uitprinten. U kunt het wensenboekje ook telefonisch of via de mail aanvragen. Dan sturen wij het boekje via de post naar u toe.

Download wensenboekje
IMG_7973
Sluiten